Geplaatst op

Plattegrond helen met stenen

Cluny Hill, het hotel van de Findhorn Foundation in Schotland krijgt een bijzondere manier van verzorging: het energetisch genezen met stenen. Door het plaatsen van stenen op een plattegrond van het gebouw en de tuinen, wordt de energie van een bepaalde plek versterkt of verzwakt.

“De stenen hebben hun eigen vibratie of frequentie.” legt Bert Meyer, een van de tuinmannen, uit. “Dit was al bekend bij de Zwitserse horlogemakers, die kristallen in hun horloges gebruikten. De vibratiefrequentie van kristal kan namelijk door zestig gedeeld worden, net als de springveren die voor horloges worden gebruikt. De omgevingsenergie die wordt uitgezonden willen we zo positief mogelijk beinvloeden en negatieve invloeden minimaliseren. We willen hiermee de tuin geven wat hij nodig heeft.” Het gaat hierbij niet om de zichtbare en tastbare elementen in de tuin, maar om datgene dat zich ertussen bevindt, bijvoorbeeld om de ether tussen twee appelbomen. Jezus zei: “Daar waar twee dingen samenkomen ben ik.” De mens bevindt zich in de ether, maar is zich daar niet bewust van. Hetzelfde geldt voor vissen, die zich niet bewust zijn van het water om zich heen en voor vogels, die zich niet bewust zijn van de lucht waarin ze vliegen.”

Edelstenen

Vanmiddag nodigde Bert mij uit om de gereinigde stenen met gesloten ogen op de plattegrond van het terrein te leggen. Ik mocht daarvoor ook een muziekje uitkiezen om in de juiste frequentie te komen. Omdat de foundation (net als ik) al jarenlang kampt met een gebrekkig tweede chackra vond ik de CD “The temple of love” van Enigma wel toepasselijk. In de foundation is namelijk met een overschot aan vrouwen, de man-vrouw verhouding uit balans. Toen ik mijn ogen opende na de legging, zag ik dat ik onder andere de gele calciet, de steen voor het helen van het tweede chackra, bij de buren op de golfbaan had neergelegd en dus niet op het terrein zelf. Na de legging ben ik zelf over het golfterrein heengewandeld en ik zag dat daar veel mannen aan het golfen waren. Misschien wordt het eens tijd voor een gezamenlijke activiteit voor de foundation en de golfbaan?

©opyright